На Рівненщині не завершується "бурштинова лихоманка". Цього разу на полювання за «сонечним каменем» вийшла ціла організована злочинна група. Тиждень плідної роботи збагатив бурштинокопачів аж на кілограм коштовного каменю. Далі – детальніше.

21-річний мешканець села Стрільче Сарненського району вирішив заробити на нелегальному видобутку бурштину. Для організації прибуткової справи вирішив долучити помічників, тому підмовив двох односельчан.

До задуманого чоловік підготувався ретельно. Свого приладдя не мав, тому машину, мотопомпу, насос, прожектор та інші необхідні інструменти позичив у сусідньому селі. Горе-товариші чітко розподілили обов’язки. «Ідейний керівник» угрупування зберігав у себе обладнання і визначав місце видобутку. Натомість його «колеги» займалися чорною роботою та зберігали видобуте. За один день бурштинокопачі обібрали Дубровиччину на 300 г сонячного каменю. Майже тиждень роботи збагатив поплічників аж на кілограм бурштину.

Наразі правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Організованій групі, що зазіхнула на бурштин Рівне нщини покарання за злочин тепер визначатиме суд.