Одним пострілом - двох зайців вбити - і про безпеку руху подбати і нові торгові площі створити вирішили міські депутати. Оцінили цей постріл у майже два мільйони. Саме стільки планували витратити цьогоріч на ремонт трьох підземних переходів Рівного. Та тимчасово відмовились. Куди підуть гроші та чи такі страшні підземки Рівного - дивимось далі.

Розтрощені сходинки - це ознака не однієї підземки Рівного. Спуститися у перехід іноді настільки ж небезпечно, як і перетнути проїжджу частину порушивши правила. Тож люди й бігають.

А це вже підземка у мікрорайоні Північний. Її вихід на вулицю Дундича теж не окраса міста. Місцеві кажуть, ремонтували його останнє років з десять тому.

Найбільше проблем тут для мам з візочками. Пані Людмила каже: сходинки та й сам перехід для них фактично не пристосований. Бо ж на сходинки поміж пандусом нога не уміщається, та й самі сходи не менш небезпечні.

Та й всередині більшість рівненських підземок - не витвір мистецтва. І це ще квіточки, кажуть люди, бо ж щойно сутеніє пересуватись підземкою можна лише навпомацки.

Підземку на Ювілейному вже кілька разів намагалися привести до ладу - та марно. Бо ж місцеві її практично не помічають.

На капітальний ремонт цих трьох підземних переходів комунальники хотіли передбачити у бюджеті 1 мільйон 760 тисяч гривень. Та міські депутати придумали як їх відремонтувати, не витративши на це ані копійки. Пропонують роздати переходи в оренду. За копійки. Мовляв, хай підприємці самі їх до ладу і приводять - вони ж там працюють. А зекономлені гроші на додаткове освітлення зебр пропонують направити. Яким переходам - наземним чи підземним - бюджетні гривні перепадуть, міські депутати обіцяють вирішити наступного засідання.