Під час проведення ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Державного підприємства «Рівненський експертно-технічний центр Держпраці» спеціалістами Державної фінансової інспекції в Рівненській області виявлено фінансових порушень на понад 100 тис. грн, які на сьогоднішній день ще не усунуті.

Зокрема, внаслідок не переоформлення ліцензії на медичну практику, в порядку визначеному законодавством, протягом червня-листопада 2015 року Центром отримано доходів від безліцензійної діяльності на 69 тис. грн, які підлягають вилученню в дохід державного бюджету.

В ході проведення ревізії ревізорами встановлено ряд порушень, пов’язаних з оплатою праці. Зокрема, протягом кількох місяців 2015 року попередньому керівнику державного підприємства було зайво нараховано заробітної плати, премії, матеріальної допомоги та перераховано єдиного соціального внеску майже на 39 тис.грн. В той же час, працівники підприємства отримували занижені посадові оклади, не проводилась індексація заробітної плати. Як результат, люди недоотримали понад 74 тис. гривень.

Крім того, у фінансово-господарській діяльності державного підприємства виявлено понаднормові витрати пального, внаслідок чого протягом січня-листопада зайво списано 526 л. пального.

Матеріали ревізії передано в УСБУ в Рівне нській області, про виявлені порушення повідомлено прокуратуру та Державну службу України з питань праці.

Прес-служба Державної фінансової інспекціїв Рівне нській області