Дотримання дієти - справа досить складна, адже прагнення схуднути нерідко призводить до того, що псується обмін речовин, шкіра втрачає еластичність, а волосся стає тьмяним. До того ж нерідко дієти ведуть до депресії та зривів - витримати належний час на дієті може лише той, хто «озброєний» основними правилами дієти.

Для тих, що худнуть найстрашнішим в дієті є почуття голоду та зриви, коли сила волі відмовляє і перемагає прагнення втамувати голод. Це нерідко призводить до повернення втраченої ваги і набору ще більшої кількості кілограмів.

Для тих же, хто знайомий з основними правилами дієти не існує виснажливого голоду і відмов від продуктів - вони їдять все, але з урахуванням певних установок.

pic

Ось кілька найпоширеніших правил дієт, які часто формулюються або розуміються не вірно, і які можна порушувати!

• Старе правило: Не їсти після шести.

Нове правило: Ваше загальне споживання калорій протягом дня, ось що має значення, а не час прийому їжі. Ви можете їсти на ніч, не набираючи вагу, поки ви їсте усвідомлено, щоб задовольнити реальний голод, а не стрес або нудьгу і не перевищуючи потрібного каллоража протягом дня.

• Старе правило: Завжди вибирайте знежирені продукти.

Нове правило: Включіть помірну кількість корисних жирів. Ваш організм потребує жири щодня. Вони впливають на вироблення гормонів і багато іншого, так що ви завдасте шкоди, повністю позбавивши себе макроелементів. Розумна кількість жиру дозволяє почуттю насичення зберігатися довше. Спробуйте додати здорові жири, такі як горіхи, авокадо, оливкова олія.

• Старе правило: Пропускати прийоми їжі, щоб схуднути швидше.

Нове правило: Їжте розумними порціями з рівними інтервалами протягом дня. Намагайтеся, щоб ваш метаболізм працював максимально ефективно. Намагайтеся їсти невеликими порціями кожні 3 - 4 години і включіть два перекуси.

• Старе правило: Відмовитися від всіх улюблених продуктів.

Нове правило: Їжте все в помірних кількостях.

• Старе правило: Ви повинні спалювати кожну калорію за допомогою вправ.

Нове правило: Більше рухайтеся і помірно займайтеся. Ведіть активний спосіб життя. Займайтеся 3-6 рази в тиждень по 30-60 хвилин, щоб спалити додаткові калорії і зміцнити здоров'я. Поднімайтесь по сходах, гуляйте, катайтеся на велосипеді. Нам потрібно спалювати біля 200-600 калорій в день крім основного обміну (а не тисячі).

pic

Ось такі основні правила дієти, і на їх базі вже самі легко розберетеся як треба худнути.