Про зростання чисельності вовка на Рівненщині впродовж останніх років говорять місцеві мисливствознавці. Якщо раніше хижаки мешкали переважно в північній частині області, то останнім часом вони почали рухатися на південь, їх бачили вже і поблизу Рівного.

Про збільшення кількості вовків свідчить і статистика. Головний мисливствознавець Рівне нського обласного управління лісового та мисливського господарства Микола Яцик розповів, якщо впродовж останнього двадцятиліття в області відстрілювали щорічно в середнього по 10-15 вовків, то в мисливському сезоні 2015-2016рр. було добуто 48 голів тварин.

Найбільше вовків живе в лісах Дубровицького та Рокитнівського районів, у минулих сезонах там добували по 12-15 тварин. Цьогоріч же, стверджують єгері, там налічується ще 40 вовків. У інших районах області також збільшилася їх кількість. Зокрема, в мисливських угіддях військового товариства мисливців і рибалок (поблизу полігону) за сезон здобули 10 голів, тоді як в попередні роки лише 2-3. Окрім того, з’явилися вовки навіть в тих районах Рівне нщини, де раніше їх взагалі не фіксували: в Здолбунівському та Острозькому.

Причини збільшення популяції вовків на Рівне нщині різні. Серед головних фахівці називають поліпшення кормової бази – у лісах помітно побільшало копитних тварин. Крім того, у минулі малосніжні зими важко було вистежувати вовків, щоб добути. А ще, не відкидається й те, що великі пожежі у весняно-літній період минулого року в Чорнобильській зоні та Київській області вигнали хижаків із тих місць у багаті на корм ліси Рівне нщини.

Вовки належать до шкідливих видів у мисливському господарстві, тому підлягають відстрілу впродовж року.

Про це інформує прес-служба Рівне нського ОУЛМГ