Цьогоріч вже 83 мешканці Рівненщини виявили бажання служити за контрактом

На Рівне нщині зростає кількість військовослужбовців, які виявили бажання укласти контракт зі Збройними силами.

Якщо торік служити в контрактній армії виявили бажання 288 мешканці Рівне нщини, то за неповні два місяці цього року – 83. Охочих укласти контракт і ЗСУ виявляють жителі усіх районів Рівне нщини, проте найбільше – із Рівного, Дубенського та Гощанського районів.

Як повідомили в рівненському обласному військкоматі, дієвими стимулами вступу на військову службу за контрактом у Збройних силах України є можливість отримати безкоштовну вищу освіту, виплата одноразової грошової допомоги мобілізованим військовослужбовцям при укладенні контракту, суттєве підвищення грошового забезпечення.

Так, військовослужбовці за контрактом отримуватимуть заробітну плату від 7 тисяч гривень. Також вони мають право на виплату компенсації за піднайом житла, отримання матеріальної допомоги на оздоровлення. Їм гарантується право житло за рахунок держави.

Спочатку усі кандидати проходять медичну комісію та відбір на професійну придатність. Потім їх направлять на підготовку в навчальні центри Збройних сил України. Там контрактників готуватимуть за спеціальностями інженера, кухаря, водія, медика, зв’язківця та діловода. А ще навчатимуть фахівців екіпажів бойових машин піхоти та танків. Також у центрах готуватимуть бійців для служби у високомобільних десантних військах та Повітряних силах України.

Бажаючим проходити військову службу за контрактом необхідно звертатись до військових комісаріатів за місцем проживання, або до обласного військового комісаріату Рівне нської області

pic