Як повідомили у відділі комунікацій ДПІ у м.Рівному, упродовж січня 2016 року до місцевого бюджету Рівного надійшло податку на доходи фізичних осіб в сумі 33,1 млн.грн. Це на 48 відсотків більше проти надходжень січня минулого року.

Прогнозний показник за січень 2016 року по ПДФО забезпечено на 117,5 %, або на 4,9 млн. грн. більше.

На зростання надходжень з ПДФО в значній мірі вплинули останні податкові новації, зокрема зміни у ставках ПДФО та ЄСВ. Саме зниження навантаження на фонд оплати праці відтепер дозволяє працедавцям переглядати умови оплати праці в сторону збільшення та максимально легалізовувати виплати. Крім того, такому зростанню сприяє робота податківців у напрямку дотримання працедавцями вимог податкового законодавства під час оплати праці.

Разом з тим, в ДПІ у м.Рівному нагадують, що з 1 січня в Україні стартувала кампанія декларування доходів. Отож, громадяни, котрі отримали доходи у 2015 році, з яких не було сплачено ПДФО, зобов’язані до 1 травня цього року подати річну податкову декларацію і сплатити податок. Найповніша інформація для декларантів – у банері «Декларуємо по-новому 2016» на субсайті територіальних органів ДФС у Рівне нській області.