Плавати вони навчились раніше, аніж ходити та говорити. Рівненські немовлята, які у воді почувають себе впевненіше, аніж більшість дорослих, взяли участь у перших в Україні змаганнях з грудничкового плавання під назвою "Діти під водою". Як пірнали та змагались маленькі спортсмени - на власні очі бачила наша Катерина Мункачі.

Їх вік від трьох місяців до півтора року, та ці малюки у плаванні можуть дати фору більшості дорослим. У Рівному відбулись перші в Україні змагання з грудничкового плавання "Діти під водою". Серед учасників вихованці школи раннього плавання "Немо". З маленькою Анютою батьки зайнялися плаванням одразу, як така можливість з'явилась у Рівному.

Впродовж трьох місяців активно займається плаванням і рівнянка Тетяна з синочком Данилком. Жінка нині вагітна і переконує з другою дитиною розпочне заняття раніше, адже переваги такого раннього спорту для дитини вже відчула.

Маленькі плавці змагались у трьох групах у різних номінаціях: найдовше під водою, найглибше під водою, стрибки з бортика, плавання на дистанцію. Вода у цих басейнах безпечна, адже не хлорується, з сучасними методами очищення води, крім того різної температури. А заняттям у басейні передує підготовка у ванній, загартовування. І лише після того, як дитина навчиться затримувати дихання - пірнання , - розповідає інструктор школи раннього плавання «Немо» Юлія Собуцька.

Такі заняття не лише допомагають немовлятам у розвитку, а й приносять їм чимало задоволення. В результаті усі учасники змагань "Діти під водою" отримали грамоти, а переможці ще й подарункові сертифікати.