З початку проведення АТО у Рівненській області 163 демобілізованих військових знайшли роботу завдяки службі зайнятості

Про це повідомив директор обласного центру зайнятості Іван Ткачук. У 2015 році послугами обласної служби зайнятості скористалися 963 особи з числа військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції.

Працевлаштовано 141 особу, з них 62 особи започаткували власну справу за рахунок отримання одноразово виплати допомоги по безробіттю та 2 особи працевлаштовані за рахунок виплати компенсації роботодавцю у розмірі єдиного внеску. Професійне навчання проходили 148 осіб та 50 осіб взяли участь у громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру.

Відповідно до бюджетної програми «Заходи соціальної та професійної реабілітації учасників АТО» 12 демобілізованих учасників АТО пройшли професійне навчання у Рівне нському центрі професійно-технічної освіти ДСЗ за кошти державного бюджету.

-Намагаємося бути максимально корисними для земляків, які захистивши Україну, повертаються на малу батьківщину, - зазначив Іван Ткачук. – У цьому році служба зайнятості продовжує співпрацювати з обласним військовим комісаріатом, діє відповідна угода, згідно з якою у всіх військкоматах області створені інформаційні куточки СЗ, де постійно оновлюється інформація. Для демобілізованих військовослужбовців підготовлені роздаткові матеріали про послуги служби зайнятості. Пропонуємо демобілізованим різні форми зайнятості, у т.ч. професійне навчання чи перенавчання в нашому центрі професійно-технічної освіти ДСЗ. Активно працюємо у складі обласного штабу з питань соціальної адаптації демобілізованих. В області відпрацьована системна робота обласного центру зайнятості з громадською організацією «Обласна ветеранська спілка учасників АТО Рівне нщини» щодо надання якісних послуг з активних програм зайнятості учасникам антитерористичної операції. Налагоджена схема роботи обласної служби зайнятості та обласної соціальної служби для дітей сім'ї та молоді із соціального супроводу сімей, де є загиблі та поранені в зоні АТО (проходять медичну реабілітацію).

Послуги обласної служби зайнятості у січні 2016 року продовжували отримувати 790 безробітних з числа військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції, з них 24 особи мали інвалідність, право на отримання допомоги по безробіттю мали 769 осіб.

Всього у січні 2016 року працевлаштовано 21 особу, в т.ч. за направленням служби зайнятості – 16 осіб. Крім того, 2 особи взяли участь у громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру.

Для забезпечення відповідності професійно-кваліфікаційного рівня вимогам роботодавців, за направленням служби зайнятості професійне навчання проходила 91 особа.

Про це повідомили у Рівне нському обласному центрі зайнятості