Президент Петро Порошенко відвідав пораненого полковника Ігоря Гордійчука у Національному військово-медичному клінічному центрі «Головний військовий клінічний госпіталь».

Військовий нещодавно був прооперований за участю трьох лікарів, громадян Канади, які надають допомогу пораненим військовослужбовцям-учасникам АТО в рамках спільної Канадсько-Української акції.

Лікарі повідомили Президенту, що нині у Ігоря Гордійчука спостерігається позитивна післяопераційна динаміка. Петро Порошенко пригадав попередні зустрічі з військовим, який отримав важкі поранення і вже тривалий час лікується у військових шпиталях, в тому числі проходив реабілітацію у США. «Ви великий молодець, що все це витримали. Саме на таких воїнах як Ви і тримається наша армія та Україна», - зазначив Глава держави.

Президент наголосив, що на пораненого військового вже чекають на роботі у ліцеї. «Ваш досвід та знання будуть надзвичайно потрібні нашому новому поколінню захисників Вітчизни. Як Президент та Верховний головнокомандувач від імені українського народу надзвичайно вдячний за ваші подвиг та героїзм», - зазначив Глава держави.

У свою чергу дружина військового подякувала Президенту за підтримку та розуміння. Петро Порошенко та Ігор Гордійчук також відзначили кваліфікованість та досвід українських лікарів.

Нагадаємо, уродженець села Залізниця Корецького району, полковник ЗСУ, офіцер Головного командного центру Генштабу Герой України Ігор Гордійчук очолював загін спецназу під час виконання завдань в тилу противника, протягом 12 діб у серпні розвідники Гордійчука утримували контроль над Савур-Могилою, відбиваючи нічні штурми бойовиків. Полковник був неодноразово контужений, але позицій не покинув. Ігор Гордійчук останнім пішов з висоти та рейдовими діями по тилах противника вивів особовий склад з-під вогню. У ході стримування атак терористів отримав тяжке поранення голови і 30 серпня 2015 року у непритомному стані був доставлений до лікарні Дніпропетровська. Переніс кілька операцій.

До теми: Полковник з Рівне нщини Ігор Гордійчук лікується в США

Дід вчив Ігоря любити та захищати свою країну - згадують батьки Героя АТО з Рівне нщини

21 жовтня 2015 року Указом Президента полковнику Гордійчуку присвоєно Звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка». У вересні полковник також був нагороджений Орденом Богдана Хмельницького II та III ступенів.