Дощ за вікном заспокоює, однак така погода деколи непередбачувана і вносить серйозні зміни в сімейний відпочинок. Не дозволяйте декільком краплям зруйнувати плани і зіпсувати сімейні розваги. Проявіть фантазію і придумайте, як зайняти домочадців в дощовий день. І ось вам декілька підказок.

1. Назад до шкільної дошки

Запропонуйте членам сім'ї висловити свої почуття через мистецтво. Візьміть великий аркуш білого паперу і прикріпіть його до порожньої стіни будинку. Нехай кожен член сім'ї щось намалює і складе розповідь або захоплюючу історію про свою картину. Це дасть дітям можливість проявити себе і можливо розкриє їх таланти з нової, несподіваної сторони.

2. Спільне приготування смаколиків

Залучіть дітей в процес приготування їжі. Спробуйте разом спланувати, підготувати і організувати сімейну вечерю. Це хороша можливість родини згуртуватися і працювати як одна команда. Перенесіть урок математики на кухню. Займіться множенням, складанням і відніманням вимірюючи і розливаючи продукти.

3. Крок у минуле

Розпалити іскру відносин заново допоможе старий сімейний відео та фотоархів. Діти отримають величезне задоволення, спостерігаючи за тим, якими були в дитинстві їхні батьки. Музичні ранки та відео з туристичних поїздок, дозволять мамам і татам поговорити з дітьми про минуле, оживити в пам'яті спогади про приємні щасливі моменти спільного життя.

4. Письмові чудеса

Дощовий день - прекрасна можливість включити свою уяву. Спробуйте разом придумати захоплюючу історію. Сядьте в коло і по черзі давайте волю уяві. Запропонуйте дітям проілюструвати розповідь. А щоб залишилися приємні спогади про спільне проведення часу об'єднайте розповідь та ілюстрації до книги.

5. Настільні ігри

Напевно, десь на полицях шафи знайдеться декілька настільних сімейних ігор. Лото або монополія стануть відмінною сімейною розвагою. Настільні ігри допомагають розвинути дружню конкуренцію і навчать співпраці.

6. Родинне тепло

А іноді батькам приємно скористатися моментом і побути поруч зі своїми дітьми, просто розглядаючи як краплі стікають вниз по склу. Влаштувавшись зручніше на колінах у мами чи тата, дитина відчуває тепло і безпеку свого будинку.