Торік 167 роботодавців погасили борг перед своїми робітниками із заробітної плати та страхових внесках до Пенсійного фонду повністю, а 198 - частково.Загальна сума погашення заборгованості становить понад 5 мільйонів гривень.

Цього вдалося досягнути у результаті спільної роботи Рівне нської облдержадміністрації, Пенсійного фонду, профспілок та інспекції з питань праці. У результаті такого співробітництва лише за січень місяць цього року надіслано 2280 матеріалів про порушення трудових прав працівників з виплати заробітної плати менше мінімальної. Тож, аби і надалі продовжувати захищати інтереси жителів Рівне нщини, Пенсійний фонд та Федерація профспілок підписали нову Угоду про співпрацю.

У рамках співробітництва пенсійники роз’яснюватимуть мешканцям області їхні права в трудовому та пенсійному законодавстві. Це стосується в першу чергу своєчасної виплати заробітної плати, погашення її заборгованості роботодавцями, сплати страхових внесків. Адже ці складові впливають на розмір пенсії.

«В рамках співпраці Пенсійного фонду та профспілок в області проводяться навчальні заняття із роз'яснення людям пенсійного законодавства. Для цього організовуються «круглі» столи, семінари», - зазначив начальник головного управління Пенсійного фонду України в Рівне нській області Василь Петняк.

Також на Рівне нщині діє Регіональна угода між Рівне нською облдержадміністрацією, облрадою, об’єднанням роботодавців області та Федерацією профспілок з соціально-економічних питань на 2015-2017 роки.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської ОДА.