Дизайнери вважають, що колір інтер'єру безпосередньо залежить від характеру його власника. Тому перед тим, як оформляти той чи інший простір фахівці цікавляться, які кольори викликають у клієнта приємні емоції, а яких кольорів краще уникати. Шляхом множинних експериментів, обчислень і спостережень колористи прийшли до того, що існує чотири основних інтер'єрних психотипу. Ми вирішили розглянути кожен з них під прицілом, і зрозуміти в чому їх відмінності.

Ніжні пастельні відтінки

Пастельні відтінки в інтер'єрі зустрічаються досить часто. Вважається, що власник простору, в якому переважають приглушені відтінки зеленого, абрикосового і синього, є мовчазним, скромним і сором'язливою людиною. Також такі люди люблять природу і в їхньому будинку завжди знайдеться місце для квіткового горщика.

Професор Техаського університету дизайну інтер'єрів Рон Рід (Ron Reed) вважає, що пастельні відтінки найбільш гармонійні для сприйняття. Відбувається це завдяки зниженню інтенсивності яскравих і насичених кольорів.

Щоб трохи принести в пастельна простір динаміку і енергію, можна використовувати меблі та декор з коричневими, помаранчевими або жовтими акцентами.

pic

Яскраві і насичені відтінки сонця

Енергійні люди, які знаходяться завжди в гарному настрої, часто вибирають для свого інтер'єру теплі сонячні відтінки. До таких відтінкам відносять насичений персиковий, оранжевий і жовтий.

Щоб збалансувати сонячний інтер'єр, необхідно додати в простір сині, зелені, сірі або чорні акценти.

pic

Спокійні нейтральні відтінки

Є кольори, які ніколи не вийдуть з моди, вони поза часом і тенденціями. До таких належать коричневий, бежевий, сірий, класичний білий і колір слонової кістки. Подібну колірну гамму в інтер'єрі вибирають зважені люди з практичним підходом до життя. Вони не женуться за модними трендами і знають, чого хочуть в житті.

Деяким може здатися, що монотонний інтер'єр - це нудно, але є кілька хитрих прийомів, які допоможуть уникнути нудьги. Наприклад, необхідно використовувати фактурні меблі або предмети декору, виготовлених з різних цікавих матеріалів. Це може бути ворсистий килим, скляні вази, оксамитова оббивка.

pic

Відтінки дорогоцінних каменів

Для творчих людей часто мало пастельних або нейтральних відтінків. Вони люблять насичені кольори смарагдів, рубінів і топазів. Якщо в інтер'єрі людини переважають насичені оксамитові відтінки, то він є неординарною, творчою та чуттєвою особистістю.

Цікавою властивістю глибоких відтінків є те, що вони можуть вміло приховувати різні дефекти простору. Плюс до всього, вони сприяють створенню комфортної атмосфери в будинку.
<Ми в соціальних мережах: ВК ФБbr>pic