Віталій Мисонець звичайний хлопець із м.Дубно. Але віднедавна став ще й кораблебудівником. Хоча й не морське чи річкове судно витвір його рук, проте не менш вражаючий. Корабель із 5500 монет він разом із дружиною робив упродовж двох років. Про те, звідки він черпав ідеї, де назбирав таку кількість монет та чи готовий до нових звершень - він розповів спеціально для наших журналістів.

На питання, як виникла ідея робити корабель та ще й з монет та купюр, Віталій каже, що все трапилося несподівано. Просто захотілося зробити щось оригінальне, що не кожному під силу. Пригадує, що був схожий експонат, проте саме свій витвір він вважає унікальним екземпляром. Все було взято, як каже Віталій, із його голови, вигадав все сам.

На питання про експозиції, виставки всеукраїнського рівня Віталій Мисонець каже, що поки таких пропозицій не надсилав ніхто. Але свого бажання показати корабель більш широкому загалу, всій Україні не приховує та залюбки прийматиме всі запрошення.



pic

А от бажання все покинути, перестати вимінювати монети та приклеювати всі деталі - не виникало ні разу. Зізнається, що любить довготривалий процес роботи, він йому до снаги. А ще допомога та віра дружини Юлії додавала оптимізму та сил. Вона разом із Віталієм приклеювала всі деталі, і копійку до копійки, як-то кажуть, складала. Ревнощам з її сторони місця не було - це спільна справа, спільне захоплення.



pic

На противагу дружині виступали друзі Віталія Мисонця. Спочатку вони не вірили, що все вдасться, сумнівалися. Проте нині вони в захваті від кінцевого результату. Постійно приходять до Віталія в гості, аби подивитися на монетно-купюрний корабель або ж сфотографувати його. А подивитися є на що. Корабель Віталія налічує 5500 монет, 20 кілограмів ваги та майже 400 гривень у грошовому еквіваленті.

На питання про курйозні випадки чи момент, коли "не туди" приклеїлося відповідає, що так як клей підсихав упродовж 30 хвилин, то виправити все можна було легко і несподіваних ситуацій не виникало.

І хоча ця робота вельми клопітка та довготривала, Віталій Мисонець не втратив бажання попрацювати ще над чимось схожим. Та привідкрив завісу, що до кінця цього року на нас очікуватиме черговий монетний шедевр.

pic