Учора, 26 лютого, до поліції повідомили двоє жителів області, що аферисти виманили у них 600 доларів США та десять тисяч гривень.

Близько 11 години 65-річна рівнянка віддала шахраям 600 доларів США за лікування сина, який нібито потрапив до реанімації. Як з’ясувала пізніше жінка, син перебував у цей час удома цілий і неушкоджений.

Крім того, о 13 годині до поліції повідомила 79-річна жителька села Городище Рівне нського району, що невідомий чоловік, назвавшись Вадимом, шахрайським шляхом під приводом звільнення від відповідальності її сина, заволодів грошовими коштами в сумі десять тисяч гривень.

За обома фактами відкриті кримінальні провадження за частиною 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає покарання у виді штрафу в розмірі 850 гривень або обмеження волі на строк до трьох років.

У разі надходження сумнівної інформації, пов’язаної із необхідністю перерахунку грошей, зверніться одразу до поліції за номером телефону «102» та відразу з’ясуйте, де в цей момент перебувають ваші рідні та близькі. Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП в Рівне нській області.