У понеділок, 29 лютого, групою піротехнічних робіт Головного управління ДСНС у Рівненській області було успішно знешкоджено два артилерійські снаряди калібром 88 мм. часів Другої Світової Війни, які було виявлено 28 лютого в селі Річиця Гощанського району місцевим жителем під час заготівлі дров.

З початком проведення весняно-польових та господарчих робіт почастішали випадки виявлення громадянами вибухонебезпечних предметів часів Першої та Другої світових війн.

Отже, шановні громадяни рятувальники вкотре нагадують, при виявленні вибухонебезпечних предметів категорично забороняється брати їх до рук, наносити по ним удари, робити спроби розібрати або переносити з місця на місце, кидати їх у вогнище або розводити над ним полум’я, збирати та здавати їх як металобрухт.

Особливо слідкуйте за дітьми, попередьте їх про небезпеку яку являє собою звичайний, на перший погляд, шматок застарілого металу.

В разі виявлення підозрілого предмету схожого на боєприпас необхідно добре запам’ятати місце виявлення знахідки, встановити попереджувальні знаки чи огородження, негайно сповістити найближче розташований орган виконавчої влади, наприклад: сільську (міську) раду, поліцію, пожежно-рятувальну службу ДСНС за телефоном «101». Для облаштування огородження можна використати різноманітні матеріали, що знаходяться під рукою (жердини, палиці, мотузки, дріт, шматки матеріалу, каміння, ґрунт й інші).

Про це повідомили у ГУ ДСНС України у Рівне нській області.