Alliance Française de Rivne та Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека у рік відзначення 160-річного ювілею Івана Франка запрошують 10 березня о 15.00 на презентацію графічного роману за твором Каменяра «Герой поневолі».

Зустріч відбудеться в приміщенні Рівне нської обласної універсальної наукової бібліотеки (3-ій поверх, відділ обслуговування документами іноземними мовами).

Література у подібному жанрі видається в Україні вперше. З цим унікальним виданням кожний зможе подорожувати у часі та відкрити для себе Львів за часів австрійської імперії очима Івана Франка та сучасних авторів.

- Графічний роман «Герой поневолі» – двотомна графічна адаптація історичної повісті Івана Франка. У такому романі сценарій і малюнки співіснують для передачі сюжету. Ще маловідомий в нашій країні жанр не обмежується загальновідомим поняттям «комікс». Американське слово «комікс» (в перекладі – «кумедний») асоціюється у широкого загалу із жартівливою дитячою книжкою, але автори графічного роману намагатимуться під час презентації переконати вас в тому, що графічний роман призначений для всіх поколінь, частин країни та іноземців, яких, крім Івана Франка, вабить Львів, Україна, Польща, історія, література, мистецтво… або все разом. Запрошуємо всіх бажаючих приєднатися до такого ще рідкісного явища в українській літературі і культурі, коли два автори, Сіріл Горішний (Франція) та Міхай Тимошенко (Румунія), громадяни інших країн у третьому поколінні, створили перший в Україні графічний роман за твором Івана Франка, - розповіли у Рівне нській обласній універсальній науковій бібліотеці.

Автори коміксу складають дивовижний інтернаціональний дует і за допомогою львівського видавництва «Леополь» видають двотомну історію, відкриваючи серію української графічної літератури:

Сценарист – Сіріл (Кирило) Горішний народився в Парижі у 1977 році. Отримавши ступінь магістра історії в Сорбонні, він повертається на землю своїх предків – в Україну. Нарівні із захопленням фотографією, особливу увагу приділяє життю гірського народу Карпат - гуцулів.

Художник-румун українського походження – Міхай Тимошенко. Народився в 1980-му році в Румунії. У 19 років молодий художник повертається в Україну, країну свого діда. У Львові закінчує Національну академію мистецтв (відділення графічного дизайну). Є учасником міжнародних виставок, цікавиться театральною режисурою і пантомімою.