На комісії обласної ради з економічних питань та комунальної власності одним із перших питань пролунала пропозиція реорганізувати структуру виконавчого апарату. Вона була внесена на розгляд заступником керівника секретаріату Ростиславом Стаськом.

У планах – передання сегменту інформаційної роботи у руки прес-служби ради, натомість інформаційно-аналітичний відділ отримає функцію фінансового моніторингу. Назви усіх структур залишаться, натомість – зміняться функції.

Серед нововведень – збільшення штату в управлінні майна спільної власності територіальних громад області. До роботи долучать ще двох осіб, а структура налічуватиме два відділи. Такі зміни Стасько вважає необхідними, адже питання комунального майна вимагає ретельного опрацювання, і такий обсяг роботи подужати важко. Якщо відділ стає управлінням, перебираючи на себе більше функцій, то заробітна плата керівника суттєво збільшиться, а працівників – ні, – закцентував голова комісії на підводних каменях реорганізації.

Створення патронатної служби керівництва облради – ще одна кадрова реформа. У цю структуру, за планом Стаська, входитимуть помічники, консультанти та заступник голови Рівне нської обласної ради.

Такі штатні рішення понесуть за собою звільнення усіх працівників відділу. Натомість місця можуть зайняти «свої» люди, – стверджує Юрій Шарманський, депутат облради.

Михайло Кирилов наголосив, що доцільніше було б рухатися у бік зменшення чисельності апарату. Він наполягає на необхідності зменшування фінансування. Натомість Стасько відповів, що такі зміни збільшення фінансування не потребують. Наразі проет штатних перетрубацій загальмовано – голова комісії вимагає його вдосконалити.