Для цього Рівненська облдержадміністрація ініціювала виділення коштів на програму відшкодування відсоткових ставок людям за «теплими» кредитами. Зокрема, цього року на ці цілі із обласної скарбниці спрямують півтора мільйони гривень, а це на 500 тисяч більше, ніж торік.

«Ця програма достатньо добре себе зарекомендувала минулого року. Вона користувалася високим попитом у населення області. Адже завдяки «теплим» кредитам приватний сектор придбав «негазові» котли та енергоощадне обладнання. Утепливши свої домівки, жителі області реально відчули економію не тільки енергоносія, а й власних грошей», - зазначив голова Рівне нської облдержадміністрації Віталій Чугунніков.

Наразі банками Рівне нщини видано «теплих» кредитів на суму понад 60 мільйонів гривен. З них 9 мільйонів жителі області витратили на придбання більше півтисячі «негазових» котлів, решта коштів пішло на закупівлю енергоощадного обладнання. Для більше 1700 жителів Рівне нщини відсоткові ставки за кредитами відшкодували із обласного бюджету.

Нагадаємо, аби отримати кредит на енергоощадні заходи і відшкодування відсоткових ставок із державного та обласного бюджетів, потрібно звернутися до місцевих філій АТ «Державний ощадний банк України», ВАТ АБ «Укргазбанк», АТ «Укрексімбанк».

Про це повідомила прес-служба Рівне нської ОДА.