27 лютого в ННІ автоматики, кібернетики та обчислювальної техніки на базі кафедри прикладної математики та підтримки сектору інформаційних технологій відбулась олімпіада з алгоритмічного програмування. До участі в олімпіаді були запрошені не лише студенти нашого університету, а й учні шкіл Рівненщини.

Учасникам пропонувалося розв'язати 10 алгоритмічних задач за 4.5 години. Задачі охоплювали різні розділи алгоритмічного програмування: комбінаторика, геометрія, структури даних, динаміка, довга арифметика тощо. Перевірка розв'язків здійснювалася системою Ejudge за кіровською системою (бали приносить те рішення, яке проходить хоча б частину тестів).

Вона здійснюється автоматично, тому можна було в режимі реального часу спостерігати за перебігом подій. Проте для збереження інтриги на останніх 40 хвилинах статистика заморожувалась, і достеменно ніхто не знав, хто стане переможцем. Той, хто отримає найбільшу кількість балів, вважався переможцем. Налаштуванням системи займалися студенти команди NUWM_Stream – Юрій Чуй, Сергій Трофімчук та Віктор Криловець. Вони неодноразово брали участь у даних змаганнях (учасники півфіналу світу з програмування, міжнародної олімпіади “КРІ-Open”), тому в надійності роботи системи сумніватись не доводилось.

За результатами олімпіади переможцями серед студентів стали Олександр Красько, Юрій Коженов та Сергій Жук. В учнів перемогу здобув Володимир Немоловський, а одразу за ним Яна Дем’янчук та Микола Парфенюк.

Про це повідомив сайт НУВГП