Обвинувальний акт у кримінальному провадженні, порушеному за хуліганство із застосуванням зброї та нанесення тяжких тілесних ушкоджень прокуратура скерувала в Гощанський районний суд. Сам інцидент трапився ще у вересні 20014 року на трасі Київ-Чоп в Бабині. І тільки зараз справа дійшла до суду.

У вересні 2014-го водії не змогли роз їхати на дорозі і почали стріляти. Стрілялину зчинили на трасі Київ – Чоп у селі Бабин Гщанського. Тоді в результаті розбірок троє людей з пораненнями різного ступеня важкості потрапили до лікарні.

42-річному Вадиму з Новоград – Волинського пощастило найбільше. У нього найлегше поранення. А тому чоловіка відпустили додому. А от його земляк 49-річний Василь Шевчук потрапив до реанімації. Через сильний біль чоловіку було важко говорити, йому зробили операцію.

Третім потерпілим є 51-річний Михайло Бузинарський зі Здолбунова. Чоловік працював у міністерстві внутрішніх справ України. На лікарняному ліжку він перебував у середньої важкості, з пораненням ноги.

Згідно з свідчень правоохоронців Михайло, який керував автомобілем «Мерседес Е220», дістав пістолет та почав стріляти в бік водіїв та пасажирів. Це підтвердив і травмований Василь Шевчук.

Поспілкуватися з водієм Мерседесу тоді не вдалося. У палату знімальну групу не впустили охоронці. У телефонній розмові Михайло розповів, що й справді стріляв проте не по людях, а вгору. Хотів налякати незнайомців, які на нього напали. Чоловік розповів, що їхав із Києва до Рівного, його підрізала вантажівка. Звідти вийшли п’ятеро чоловіків і нібито почали вчиняти «розбірки». У них також була зброя і вони поранили його у ногу.

Тоді чоловік казав, що це був спланований напад: через його професійну діяльність, або ж це було звичайне хуліганство.

Тоді правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом - хуліганство вчинене із застосуванням вогнепальної зброї. Матеріали кримінального провадження скерували до органів прокуратури. Нині справа вже розслідувана і скерована до суду. Слідство встановило, що стріляла лише одна особа. Михайло поранив себе і двох беззбройних чоловіків. Після відкриття кримінально провадження в міністерства його звільнили. У прокуратурі кажуть, підозрюваний всіляко намагався уникнути відповідальності. На виклики до слідчого не з’являвся. Не знайшли стрілка і його адвокат й в жодній медустанові.

У прокуратурі додають – до підозрюваного є додаткові запитання, зокрема в частині тиску на свідків і потерпілих.

Обвинуальний акт у першому кримінальному проваджені прокурори скерували до Гощанського районного суду. Там і розглядатиметься ця справа. За нанесення умисних тяжких тілесних ушкоджень і хуліганство із застосуванням зброї підозрюваний може загриміти за грати на вісім років..