Кабінет міністрів вимагає від державних службовців утримуватися від публічної критики органів державної влади й їхніх посадових осіб. Про це повідомляє ((http://www.pravda.com.ua/news/2016/03/1/7100759/?attempt=1)(Українська правда))

Відповідно до них, держслужбовці мають дотримуватися таких принципів: служіння державі і суспільству; гідна поведінка; доброчесність; лояльність; політична нейтральність; прозорість і підзвітність; сумлінність.

Служіння державі, серед іншого, передбачає "формування позитивного іміджу держави", а гідна поведінка – недопущення навіть поза держслужбою "вчинків, які можуть зашкодити інтересам державної служби чи негативно вплинути на репутацію державного службовця".

Етична поведінка також передбачає пріоритет загального блага громадян над особистими чи корпоративними інтересами, неприпустимість використання держмайна в особистих цілях; недопущення конфлікту інтересів, ненадання комусь переваг.

Також до доброчесності віднесено "нерозголошення та невикористання інформації, що стала відома у зв’язку з виконанням державним службовцем своїх обов’язків, у тому числі після припинення державної служби, крім випадків, установлених законом".

Згідно з правилами, інформація про діяльність держслужбовця має бути відкритою та доступною, крім випадків, визначених Конституцією та законами.