Повертаючись до витоків: мистецтво села Білка на Березнівщині. 1 березня в актовій залі комунального закладу "Рівненський обласний краєзнавчий музей" Рівненської обласної ради відбулася презентація обласної мистецької акції "Мистецтво одного села". Майстри села Білка Березнівського району ознайомили гостей театралізованого свята з народними ремеслами, зокрема, показали сам процес прядіння нитки та виготовлення полотна на ткацькому верстаті.

- Такі мистецькі акції вже стали доброю традицією у нашому музеї. Цього разу увазі відвідувачів, з метою популяризації творчого доробку майстрів народної творчості, були представлені роботи жителів села Білка Березнівського району. Це близько 100 творчих робіт з художньої вишивки, ткацтва, народного художнього вбрання, художнього фото, художнього плетіння з рослинних матеріалів, старовинного реманенту, образотворчого мистецтва, - розповіла заввідділом комунального закладу "Рівне нський обласний краєзнавчий музей" Рівне нської обласної ради Тетяна Каук.

Про історію села Білка, його історичне минуле і сьогодення розповів сільський голова Дмитро Грицюта. З вітальним словом також виступив і директор комунального закладу «Рівне нський обласний центр народної творчості» Рівне нської обласної ради Феофаній Васечко, який подякував організаторам за чудовий захід і підкреслив, як важливо вміти віднайти і показати творчі доробки майстрів народної творчості.

Ведуча детально ознайомила гостей з роботами ткалі Галини Славинської та її невістки Людмили. На виставці були представлені вишивані рушники, скатертини, наволочки, ікони, картини майстринь села Надії Федас, Людмили Андрощук, Валентини Хіміної, Світлани Гаврилюк, Людмили Славінської, Тетяни Прокопчук. Відвідувачі також побачили роботи юного художника, учня 7-го класу Іллі Дворянського.

Виставка буде працювати до 15 березня.

Про це повідомила прес-служба Рівне нської облради.

pic