Про внесення змін до обласного бюджету на 2016 рік доповіла Лідія Біляк, директор департаменту фінансів облдержадміністрації. Втім, депутати регламентної комісії зауважили, що у проекті не передбачено коштів для онкохворих людей.

Микола Драганчук, перший заступник голови Рівне нської обласної ради, попросив передбачити у бюджеті області 380 тисяч гривень для онкодиспансеру.

- Вже три роки у Рівному не працює медичне обладнання для проведення процедури брахітерапії. Для запуску цього обладнання потрібен спеціальний радіонуклід - іридій. Раніше його купували в Росії. Тепер це неможливо зі зрозумілих причин, Купити можна в Європі, - розповів депутат. - Зараз на обліку у онкодиспансері перебуває 4 033 жінки. Більше тисячі гривень коштує процедура. Кожній жінці потрібно пройти до 10 таких процедур. Треба дати жінкам надію на одужання.

Як розповів Микола Драганчук, головний лікар Рівне нського онкологічного диспансеру Григорій Максим'як говорить, що минулого року 500 жінок отримали направлення на цю процедуру. Тому депутат попросив Лідію Біляк подумати над цією проблемою і озвучити бюджетній комісії.

Члени постійної комісії рекомендували розглянути проект бюджету з доповненням на наступній сесії Рівне нської облради.

Читайте також: Рівне нщина велосипедна: засідання постійної комісії