На стрімке потепління в березні сподіватися не доводиться. Загалом, за прогнозом рівненських синоптиків, перший місяць весни, швидше за все, буде прохолодним і дощовим, пишуть ((http://7d.rv.ua/news/2016-03-03/vesna-hoch-i-rannya-ale-bude-zatyazhna)( 7 Днів)).

– Якщо характеризувати нинішню синоптичну ситуацію, – каже начальник обласного центру з гідрометеорології Богдан Масовець, – то можна спокійно твердити, що останній місяць зими виявився аномально теплим. Адже лютий більше нагадував весняну, аніж зимову погоду. Середньодобова температура повітря перевищила норму на 4–10 градусів.

З приходом календарної весни суттєвих змін в погоді не очікуємо. У березні дощі будуть чергуватися з мокрим снігом. Температура повітря коливатиметься від 5 градусів морозу до 5 тепла вночі і від нуля до 8–13 градусів тепла вдень.

А коли чекати хоча б отих плюс 13?

– За попередніми прогнозами, потепліє у найближчі вихідні. Зокрема, 9–13 градусів тепла вдень очікується в період з 6 до 9 березня, а далі має дещо похолодати. У деякі дні вночі позначка термометра може опуститися до двох градусів нижче від нуля. Але такого, як, скажімо, третього березня 1987 року – мінус 25,5 градуса – не буде. Також не варто сподіватися на аномально теплу погоду, яка спостерігалась у 1974-му. До речі, тоді 21 березня було зафіксовано рекордно високу за весь час спостережень температуру – плюс 23 градуси.