На Рівненщині – нові правила реєстрації автомобілів. Новостворені сервісні центри МВС України перейняли на себе функції ліквідованих МРЕВ. Основна відмінність, на думку очільників центрів, – повна автоматизація процесу.

Рівнянам обіцяють: оформити автомобіль можна за 5 хвилин. Водіям у цьому допомагатимуть консультанти. Саме вони надаватимуть зразки для заповнення документів та пояснюватимуть процедуру.

Серед найпотрібніших для рівнян змін – зниження ціни на реєстрацію транспортного засобу. Уся процедура автолюбителю обійдеться в 430 гривень. Нині довідка про купівлю-продаж транспорту безкоштовна.

Ще одне нововведення – "правило єдиного вікна". Це означає, що охочі можуть звертатися за послугами незалежно від місця реєстрації чи проживання.

Президент "Союзу перевізників України" має менш оптимістичні враження від роботи сервісних центрів. Мовляв, ідея, як завжди хороша, а от на практиці все куди гірше. Валентин Демчук нарікає: сервісних центрів занадто мало, щоб виконувати функції МРЕВ.

Суперечливою лишається необхідність експертизи автомобіля. Кажуть, що вона необов’язкова. Та радять все ж перевіряти, щоб мати спокійний сон. Проте серед водіїв у чергах шириться чутка, що все ж експертиза примусова: без неї документи погрожують не видати.

Не зважаючи на довгоочікуване оновлення структури, водії все ж нарікають на довжелезні черги. Вся проблема в єдиному журналі реєстрації, але це – тимчасово, – заспокоює в. о. директора територіального сервісного центру в Рівному Віктор Залюбовський. Процес удосконалиться з появою єдиної електронної бази, де й зберігатимуться усі реєстраційні номери. Тож водії змушені чекати на покращення до наступного кварталу.