У 2016 році 1128 платників податків Рівного отримали посилені сертифікати на ключі електронного цифрового підпису. Лише у лютому за електронними ключами звернулося 469 платників.

Серед бажаючих отримати посилені сертифікати на цифрові ключі найбільша частка, а це 70%, припадає на фізичних осіб – підприємців.

За словами першого заступника начальника ДПІ у м. Рівному Ірини Груздєвої головною перевагою цифрових ключів від Державно фіскальної служби є можливість з одним ключем подавати звітність, окрім ДФС, ще й до органів державної статистики та Пенсійного фонду України. А це, в свою чергу, зручно та надійно, адже ключі електронного цифрового підпису від АЦСК ДФС України мають належний ступінь захисту. Враховуючи той факт, що цей сервіс зазнає постійного вдосконалення, переваги його використання під час подання звітності – очевидні.

Нагадуємо, отримати посилені сертифікати електронного цифрового підпису можна у відділі реєстрації користувачів при ГУ ДФС у Рівне нській області Управління (Центру) сертифікації ключів ІДД ДФС України, що знаходиться за адресою: м. Рівне , вул.Відінська, 8, каб. 203, тел. 692-627.

Послуга видачі посилених сертифікатів електронного цифрового підпису в органах ДФС – безкоштовна.