Сьогодні чізкейк сміливо можна назвати одним з найпопулярніших десертів у всьому світі. Головною перевагою цього десерту, безперечно, є його ніжний і незвичайний смак. Пропонуємо декілька рецептів приготування чізкейку.

1. Чізкейк Нью-Йорк

Складові:

250 г пісочного печива

125 г вершкового масла

750 г вершкового сиру Філадельфія

3 яйця, 220 г цукру, 180 г сметани

2 ч. ложки лимонної цедри

2 ч. ложки лимонного соку

Приготування:

Круглу форму для запікання викласти фольгою. Печиво дрібно покришити, ретельно перемішати з трішки розтопленим вершковим маслом. Укласти рівним шаром. Гарненько притиснути.

Решту складових збити міксером до однорідної маси. Вилити начинку на печиво і запікати в духовці 1 годину при температурі 160 градусів. Готовий чізкейк не виймати відразу, дати йому повільно охолонути в духовці. Тоді десерт залишиться рівним і красивим. Готовий чізкейк зберігати в холодильнику.

2. Шоколадний чізкейк

Складові:

170 г печива

75 г вершкового масла

220 г темного шоколаду

370 г вершкового сиру

150 г цукру

3 яйця

150 мл вершків

щіпка ванілі

Приготування:

Печиво подрібнити і змішати його з маслом. Викласти на дно форми для запікання. Вершковий сир збити, додати цукор, яйця, вершки і ваніль.

Розтопити шоколад на водяній бані. Влити в основну начинку і перемішати. Вилити начинку на корж з печива і запікати в духовці 1 годину при температурі 160 градусів. Відразу десерт не виймати, дати самостійно охолонути в духовці.

3. Гарбузовий чізкейк

Складові:

1,5 склянки білих сухарів

80 г вершкового масла

700 г вершкового сиру

170 г цукру

3 яйця

500 г вже запеченої гарбуза

щіпка мускатного горіха

1 ч. ложка імбиру

Приготування:

Змішати сухарі, щіпку імбиру і масло. Викласти на дно форми і притиснути. Корж випікати в духовці 5 хвилин. Сир, яйця, цукор, гарбуз і спеції як слід подрібнити в блендері. Викласти начинку на корж. Випікати десерт 1 годину-1 годину 10 хвилин при температурі 180 градусів. Дати охолонути в духовці, а потім поставити в холодильник.



pic

4. Чізкейк з полуницею і білим шоколадом без випічки

Складові:

Для основи: 175 г пісочного печива, 50 г вершкового масла

Для начинки: 200 г білого шоколаду, 300 г м'якого вершкового сиру, 200 г сметани, 225 г полуниці.

Приготування:

Подрібнити печиво в крихту і змішати з розм'якшеним маслом. Щільно утрамбувати масу на дно і стінки круглої рознімної форми діаметром 20 см. Помістити в холодильник.

Розтопити шоколад на паровій бані або в мікрохвильовій печі. Збити сир і сметану до утворення густої однорідної маси. Додати нарізану полуницю і перемішати з розтопленим білим шоколадом і сирним кремом. Викласти масу в підготовлену форму. Розрівняти і поставити приблизно на 4 години в холодильник для застигання.



pic

5. Лимонний чізкейк з медом

Складові:

200 г сухого печива

50 г розтопленого вершкового масла

1 ст. л. цукру

1,5 ст. л. лимонного лікеру

500 г вершкового сиру Філадельфія

250 г Маскарпоне

150 г цукру

2 ст.л. меду

3 яйця

цедра і сік 1 лимона

Приготування:

Печиво подрібнити і перемішати з маслом, цукром і лікером. Укласти суміш на дно круглої рознімної форми і поставити в холодильник на 30 хвилин. Збити вершковий сир і маскарпоне з цукром, медом, цедрою і соком лимона. Продовжуючи збивати, по одному додати яйця.

Розігріти духовку до 150 ° C. Перелити начинку в форму з печивом і запікати 1 годину. Вимкнути духовку, залишити чізкейк в ній ще на 2 год. Потім охолодити.



pic

Смачного!