Одна квартира на рік - і це якщо пощастить. Такі справи з придбанням житла для дітей-сиріт у Рівному. У черзі на власне помешкання тим часом їх вже понад півтори сотні. Більшості вже давно час почати самостійне життя, а обіцяного житла вони досі не побачили. Тим часом для учасників АТО у Рівному перебачили певну грошову компенсацію - яку - дивіться далі.

Щомісячно кожен учасник АТО з Рівного отримує 300 гривень. Так місто частково компенсує їм витрати на комунальні послуги. У інших обласних центрах працюють за іншою схемою, кажуть в управлінні соцзахисту, і наполягають - рівненський варіант має право на існування.

В обласному центрі запровадили й такі виплати, яких в інших містах не має. До прикладу, вже 5 рік поспіль призначається стипендія міського голови соціально активним мешканцям, які мають вади здоров'я.

А на забезпечення житлом дітей-сиріт грошей у міській скарбниці бракує. Ба більше, кожного року черга на отримання помешкання зростає. У 2015-му в рамках програми виділили на житло 600 тисяч гривень. Та вистачило - лише на одну квартиру. Попри те, що нині на своє житло очікують понад півтори сотні сиріт, збільшувати суму на придбання помешкань для них з місцевого бюджету не поспішають.

Аби хоч якось забезпечити сиріт, які досягли 18-річчя, дахом над головою, їх поселяють у соціальні гуртожитки.