Рівне може стати "розумним містом". Проект з такою назвою покликаний вивести і управління містом і контроль за ним у сучасний - електронний - формат. Окрім того, у жителів обласного центру з'явиться ще й карта рівнянина. Що корисного принесуть у життя рівнян такі ноу хау дізнавалась Анастасія Кучеренко.

Рівне хоче бути схожим на Київ. Незабаром рівняни, як і жителі столиці, зможуть користуватися картками, які є електронними носіями персональних даних. Тобто, повнофункціональними платіжними картками, які діють на території України і за кордоном у будь-якій країні світу, пояснюють експерти.

Крім того, у Рівному запрацює концепція "розумне місто" - SmartCity. З її допомогою у місті максимально запроваджуватимуть сучасні технології, з’являються можливості створення різних електронних баз даних. А це відповідно змінить якість життя у місті. За словами фахівців, спрямований проект, перш за все, на людей, а не на чиновників.

Варто зазначити, що RIVNE SmartCity можна буде використовувати у багатьох секторах управління містом. Це транспорт, енергетика, охорона здоров’я, будівництво, а також суспільне життя. Цей проект об'єднав активних рівнян, бізнесменів та представників влади задля розвитку розумної міської інфраструктури.

За словами міського голови Володимира Хомка, спільними зусиллями проект RIVNE SmartCity незабаром можна втілити в життя.

Презентація Rivne Smart City й підписання меморандуму з Рівне нською міською радою запланована на 10 березня.