Регіональними штабами ДСНС зареєстровано понад 1 млн. 18 тис. внутрішньо переміщених осіб. Жителі Донецької та Луганської областей продовжують звертатися до Міжвідомчого координаційного штабу та регіональних штабів, що розташовані у кожній області задля отримання допомоги у переміщенні зі Сходу України.

Так, з початку проведення на Сході України антитерористичної операції, з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції до інших регіонів переселено 1 млн. 18 тис. 484 особи, у тому числі з Донецької і Луганської областей 996 тис. 553 особи, з Автономної Республіки Крим і міста Севастополь 21 тис. 931 особа, з яких 168 тис. 545 дітей, 491 тис. 374 інвалідів і осіб похилого віку.

Рятувальники ДСНС України постійно надають інформаційну та психологічну допомогу внутрішньо переміщеним особам, допомагають вирішувати соціально-побутові проблеми. Співробітники Служби порятунку зустрічають громадян на вокзалах, координують дії щодо їх розселення, а також спільно з волонтерськими та громадськими організаціями постійно відвідують родини, які тимчасово проживають у інших регіонах України.

Так, психологами ДСНС України разом з представниками громадських (волонтерських) організацій надано психологічну допомогу вже 166 тис. 875 переселенцям, у тому числі 46 тис. 463 дітям.

Місцевими органами виконавчої влади постійно проводиться пошук приміщень, придатних для розміщення внутрішньо переміщених осіб. Наразі визначено 607 об’єктів різної форми власності, в яких можливе розміщення 10 тис. 601 внутрішньо переміщених осіб.

Більш детальну інформацію щодо вільних місць для проживання в кожному регіоні можна отримати, звернувшись безпосередньо до регіональних штабів ДСНС України. Відповідна інформація розміщена на сайті Державної служби України з надзвичайних ситуацій http://www.dsns.gov.ua та спеціально створеному ресурсі для внутрішньо переміщених осіб http://www.vpo.gov.ua.

Про це повідомили з прес-служби ДСНС України