Жителі сіл Бортниця і Зелене Дубенського району звернулись до депутатів обласної ради з проханням посприяти у вирішенні їх проблеми.

Ці два села входять у склад Іваннівської сільської ради Дубенського району. За попереднім перспективним планом об'єднання громад, ця сільська рада має увійти до складу Дубенської громади із центром у місті Дубно. Але жителі двох сіл Бортниця і Зелене бачать себе у складі іншої громади – з центром у селі Привільне, яке розташоване неподалік. Таке прохання люди вже подавали, однак на рівні Кабінету Міністрів отримали відмову.

Експерт з питань Децентралізації Руслан Сивий пояснює - рішення приймає сільська рада, тому розділити села неможливо. Вже є багато прецендентів, коли бажання людей однієї сільради, але різних сіл - не сходиться. Тому люди змушені домовлятися між собою. Хоча у даному випадку мешканці Бортниці і Зеленого нині користуються інфраструктурою села Привільне. Зокрема діти ходять разом в одну школу, та й села між собою межують. Люди живуть в одному селі, а землю обробляють в іншому. Тож люди себе бачать лише у складі Привільненської громади. Руслан Сивий порадив звернутися до народних депутатів від Рівне нщини, аби вони на вищому рівні внесли відповідні зміни до законодавства, і спростили вирішення таких спірних питань. Адже мова йде не лише про людей, а й про землю та майно громади.

З рішенням селянам доведеться почекати, а тим часом активісти планують влаштувати схід села, і вивчити думки жителів.

Про це інформує Офіс Реформ в Рівне нській області

pic