ДПІ у м. Рівному постійно проводить роботу, направлену на забезпечення соціального захисту працюючих мешканців міста Рівного. Крім того, працівники ДПІ вживають заходів до суб’єктів господарювання, які виплачують заробітну плату на рівні мінімальної, постійно проводять індивідуальну роз’яснювальну роботу з керівниками підприємств, щоб не допустити порушення законодавства про оплату праці.

Так, у ДПІ м. Рівному з початку року під час шести робочих груп заслухали 121 суб’єкт господарювання з числа юридичних осіб щодо виплати заробітної плати у розмірі не нижче встановленого законодавством. В результаті проведених заходів додатково до бюджету надійшло 40,2 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб та 4,0 тис. грн. військового збору.

У ДПІ нагадують, що за порушення законодавства про працю статтею 265 Кодексу законів про працю України передбачена відповідальність. Зокрема, в разі неоформлення чи неналежного оформлення трудового договору, порушення встановлених строків виплати заробітної плати та інших виплат, недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці тощо юридичні та фізичні особи-підприємці, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу. Розміри штрафів за ці порушення коливаються від однієї мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, до тридцяти мінімальних заробітних плат за кожного працівника, щодо якого скоєно відповідне порушення.