Після планового щеплення - у лікарняне ліжко. 11-річна Анна Гамза наступного дня після вакцинації від поліомієліту потрапила до шпиталю. Пігулки, крапельниця, уколи і так два тижні. Рідні дівчинки переконують: усе, через шкільного медика, який зробив щеплення без дозволу батьків. У якому стані дівчинка та що вклало дитину під крапельницю, далі у сюжеті.

Анні Гамзі 11 років. Навчається у 5 класі загальноосвітньої школи с. Чемерне, що на Рівне нщині . Понеділок, 22 лютого, точно запам'ятає надовго. В цей день у школі їй зробили вакцинацію від поліомієліту.

Письмової згоди на вакцинацію від поліомієліту батьки школярки не давали. Підробила підпис сама ж, бо тиснули - зізнається школярка. До того ж у дівчинки був яскраво виражений герпес на губі. Та це медичного працівника школи не зупинило. Вже на вечір дівчинці стало зле.

Як виявилось, Анна не одна учениця, яку змушували підписати згоду батьків - зазначає батько ще однієї учениці.

Директора в той день на робочому місці не було. Мовляв, була на колегії відділу освіти. Тому про ситуацію дізналася лиш на наступний день

На наступний день після вакцинації у школі Анні стало гірше. Нудота, важко дихати. Однак шкільної медсестри на місці не було. Тож замість того, аби викликати швидку вчителі зателефонували до батьків, які в той час були у райцентрі.

Після тривожного дзвінка батьки приїхали у школу за дитиною. Побачене їх злякало.

Дівчинку одразу ж відвезли у районну лікарню, а згодом і в Рівне нську обласну дитячу лікарню. Батько два тижні не відходив від дитини. Розповідає - щодня витрачали шалені гроші на препарати. Та на запитання, що з дитиною та від чого ці ліки - лікарі відмовчувались - каже батько.

Втім, лікарі кажуть, що причину важкого стану дівчинки встановлюють. Зробили необхідні аналізи. Чекають результатів.

Нині, дівчинка почувається краще. Самостійно встає на ноги. Та вже хоче в школу.