Колектив "Сарненських новин" став заручником політичних баталій в районному центрі. Адже призначення головного редактора газети, якій понад 70 років вже розділив район на прибічників до місцевої влади та їх опозиціонерів.

"Сарненським новинам" - 77. Але, чи не вперше, за майже столітню історію видання, призначення головного редактора обросло скандалами довкола двох пропонованих засновниками прізвищ.

Колектив, керівника зі сторони, вирішив не сприймати.

Після обрання головного редактора видання заступником голови облради його колектив визначився з тим, кого хоче бачити в кріслі керівника.

Сарненська міськрада визначалися. Виявилось, що конфлікт довкола редакторського крісла радше політичний, ніж господарський: між нинішньою владою в районі і місцевим бізнесом, який в позиції. Відтак, за старі і перевірені кадри.

В закритому режимі депутати місцевої ради хоч і не одноголосно та все ж визначились. Шалька терезів схилилась не на сторону чинної виконувачки обов'язків редактора. З цим категорично не погодились в обласному відділенні національної спілки журналістів.

Хто ж керуватиме «Сарненськими новинами» визначить голос райдержадміністрації. Адже саме там ще не висловили офіційної позиції у кадровому питанні. Якщо там підтримають міську та районну ради - головним редактором стане Ірина Рачковська-Баковецька. В іншому випадку, доведеться шукати компромісної фігури, яку підтримають хоча б 3-и з чотирьох засновників газети.