І хоч Рівненська область займає зовсім невеличку частину нашої планети - лише трохи більше 2 мільйонів гектарів землі - тут дбають про глобальні речі. В інституті водного господарства піклуються про екологію. Тут провели спеціальний екологічний конкурс серед молодих інженерів та архітекторів. Завітали туди і надзвичайний та повноважний посол Канади в Україні Даніель Карон.

Енергозберігаючі та екологічно чисті будинки. Таке вміють робити рівненські студенти, поки тільки на папері. Олена та Олексій вперше беруть участь у конкурсі і одразу здобули другу сходинку.

Конкурс інженерних та архітектурних рішень щодо використання природних матеріалів та відновлювальних джерел енергії вдруге організовують у такому форматі. Заявки подало 15 охочих. З них обрали 8 кращих. Не випадково приїхав і Посол Канади, саме фонд його країни разом з місцевими меценатами організували екозмагання.

Переможець конкурсу отримає 1000 гривень, срібний призер туристичну путівку в Карпати. Проекти не припадатимуть пилом, обіцяють організатори, їх використовуватимуть для будівництва екомістечка неподалік Рівного. Фахівці переконують, саме такі населені пункти потрібно нині будувати. Благо землі на Рівне нщині вистачає.

Між тим рівняни на вулиці знають, що сьогодні День Землі. І запевняють, хоча б у цей потрібно задуматися про її екологічний стан.