Слово «Сарни» є досить поширеним. Схожу назву має не лише місто в Рівненській області, а й села по Україні, населені пункти в кількох країнах світу, річка в Італії і в Україні та прізвища італійських спортсменів.

Почнемо з українських двійників. Так от у Львівській області, Яворівському районі розташоване село Сарни. Воно було засноване у 1415 році, населення налічує 372 особи. Ще одне село під назвою Сарни є у Монастирському районі Черкаської області. Населення його складає 620 мешканців та знаходиться на перехресті річки Одаї (притока Конели) та колишнього великого шляху Вінниця – Липовець – Умань на відстані 8 км від Монастирища. Село засноване орієнтовно в 1583 році і спочатку мало назву Охрімівка, Охрімове.

Схожу назву мають також села Сарнівка в Жовківському районі Львівської області, Луцькому районі Волинської області, Олевському районі Житомирської області та річка Серна в межах Локачинського, Луцького та Рожищенського районів Волинської області (ліва притока Стиру, басейн Дніпра). Село Сарнів у Волочинському районі Хмельницької області має схожу одну із версій походження назви із нашим містом. А саме, згідно цієї версії назва села походить від кози – сарни, яких в давнину було багато. На це спирається й письменник Степан Пушик у своєму творі «Світовид». Відповідно до другої версії, назва походить від сірководневого джерела, що знаходиться на окраїні села та відоме своїми цілющими властивостями.

Щодо Сарн у світі, то в Італії у регіоні Кампанія, провінції Салерно є місто Сарно (італ. sarno) та комуна Сан-Марцано-суль-Сарно (італ. San Marzano sul Sarno), а в регіоні Марке, провінції Мачерате розташована комуна Сарнано (італ. Sarnano). В І талії протікає річка під назвою Сарно, яка проходить через Помпеї на південь міста Неаполя. Її вважають найзабрудненішою рікою в Європі. Назва «Сарни» є і у прізвищах італійських спортсменів по бодібілдингу Мауро Сарни та Луіджи Сарни.

Схожість у назві має місто та комуна у Франції Серне-ла-Віль (фр. Cernay-la-Ville). Знаходиться даний населений пункт в центральній частині Франції, в супрефектурі (підрозділ адміністративно-територіальної одиниці) Райбує департаменту Івелін району Іль де Франс. Він лежить на території Регіонального природного парку Шеврез.

Про це повідомляє ресурс Сарни он-лайн