Українська команда стрічки «Зима у вогні» висловила претензії кінорежисеру Євгенію Афінеєвському Про це у своєму дописі у Facebook повідомив копродюсер стрічки ((https://www.facebook.com/pavel.donskoy.1/posts/1121404951225948)(Павло Донской (Павло Пелешок) )). Про це повідомляє ресурс ((http://detector.media/production/article/113341/ukrayinska_komanda_strichki__zima_u_vogni_vislovila_pretenziyi_kinorezhiseru_evgeniju_afineevskomu/)("Детектор медіа"))

Зокрема, він звинуватив кінорежисера у тому, що той привласнив права на фільм та використовує стрічку, матеріали для якої надавали десятки українських авторів, у комерційних цілях.

Зокрема, пан Афінеєвський продав права на фільм платформі Netflix та проводить покази стрічки на платній основі. Тепер оператори, які віддали свої зйомки пану Афінеєвському на некомерційних засадах, не зможуть використовувати їх для створення власних фільмів про події Революції гідності. При цьому відео Євгенію Афінеєвському вони передавали на умовах, що стрічку буде створено не для комерційного використання.

Продюсер стрічки і «Спільнобачення» Галина Садомцева у коментарі «Детектору медіа» акцентувала, що автор допису Павло Донской (Павло Пелішок) значно перебільшує і скандалізує ситуацію. «Паша надав матеріали для фільму, але в рамках цього проекту співпрацював місяць, тоді як я – два роки», - говорить пані Садомцева.

Копродюсери Павло Пелешок та Юрій Іванишин прибули до Лос-Анджелеса зі сходу України, де вони беруть участь у бойових діях. Про те, що їм не дістанеться запрошень, продюсери стрічки дізналися за кілька годин до початку церемонії.

Самі представники Ukrstream.tv відзначають, що претензії до режисера вони почали висловлювати, коли дізналися, що права на нього придбала компанія Netflix. Також, як зазначає Павло Донской (Павло Пелешок), режисер нібито заробив «чималі кошти» на комерційних показах фільму.

«ДМ» звернувся з запитаннями до Євгенія Афінеєвського та очікує на коментарі.

У стрічці «Зима у вогні» подано історії учасників Революції гідності. Це перша робота, створена за участі українських кінематографістів, що висувалася на здобуття «Оскара» у номінації «Найкращий документальний фільм».