Замість сімдесят однієї - всього двадцять п'ять з половиною. Саме стільки штатних одиниць залишиться після реорганізації Здолбунівської залізничної лікарні. Працівники у розпачі - після багатьох років праці, їм вказали на двері, за якими - центри зайнятості і обмаль перспектив. Що принесуть реформи на місця - масові звільнення чи все ж кращі перспективи?

Медсестра Здолбунівської залізничної лікарні на камеру говорити відмовляється, та й називати своє справжнє ім'я боїться. Адже вона одна із тих, хто потрапив під скорочення. Її, як і інших поставили перед фактом - написати заяву на звільнення, згідно з реорганізацією медзакладу, і крапка. Таке рішення називає несправедливим.

Здолбунівська залізнична лікарня проіснувала чи не найдовше в Україні, з-поміж інших подібних закладів. До реформи-була на балансі Міністерства інфраструктури, а нині існує - за рахунок недофінансування інших медзакладів району. Згідно з новою реформою - кількість штатних одиниць розраховується по кількості населення, а тому неминучі скорочення.

Під час телемосту Рівне - Здолбунів на Першому місцевому голова Здолбунівської райдержадміністрації Сергій Кондрачук повідомив, що на базі залізничної лікарні буде створено амбулаторію, де працюватиме 25,5 штатних одиниць, а також територіальний центр - де будуть додаткові робочі місця.

Звільнені працівники чекатимуть на нові робочі місця. Обласні ж чиновники наразі й самі не знають, якою буде ситуація із залізничною лікарнею.

Перший місцевий й надалі слідкуватиме за розвитком Здолбунівських подій.