З 15 березня в області стартує конкурс серед навчальних закладів сільської місцевості. Претендувати на перемогу заклади можуть, дотримавшись конкурсних умов.

Спершу, загальноосвітні навчальні заклади мають стати опорними, передбачивши створення філії, та й кількість учнів там, як правило, має бути не менше 360 осіб. І вже серед таких шкіл конкурсний комітет обиратиме найкращі.

«Конкурс триватиме з 15 березня по 8 квітня. На нашу адресу ми чекаємо на паперових та електронних носіях плани створення та розвитку опорних закладів. Визначатиме кращих – конкурсний комітет, який враховуватиме і кадрове забезпечення, і матеріально-технічну базу школи, і впровадження енергозберігаючих технологій», - розповів начальник управління освіти і науки Рівне нської ОДА Григорій Таргонський.

Цей конкурс повинен модернізувати мережу навчальних закладів на місцях, додає Григорій Таргонський. Потужніші та сильніші заклади повинні об’єднати менші, які отримуватимуть кадрову та навчально-методичну підтримку. А учні малочисельних філій – більш якісну освіту.

Переможці конкурсу - кращі опорні школи - отримають фінансову підтримку на розвиток їхнього закладу. На ці цілі передбачено з державного бюджету понад вісім мільйонів гривень.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської ОДА.