Від "радикальності" до "солідарності". Сьогодні звільнили голову Рівненської обласної ради. Голосувало всього 47 депутатів; 44 - за, утримались троє. Та не довго думаючи взялися обирати нового голову. Що стало причиною недовіри до Володимира Ковальчука та хто зайняв посаду голови облради?

Традиційно, сесія Рівне нської обласної ради розпочалася із запізненням. На голову та його заступників чекали- пів години. На засідання з'явилося лише 58 з 64 депутатів. Та перед затвердженням порядку денного, депутат Богдан Файфура вносить пропозицію.

Проте ставити на голосування питання про включення цієї пропозиції до порядку денного сесії Володимир Ковальчук відмовився. Рідна фракція голови облради попросила перерву на 30 хв. Після якої Володимир Ковальчук не змінив своє рішення. Мовляв, не порушуватиме законодавство.

Проте юрист облради Богдан Гречко запевнив чи законні дії депутатів визначатимуть лише відповідні органи.

Депутати облради продовжували наполягати на своєму. Вимагали голосувати за відставку нинішнього голови.

Обурений Володимир Ковальчук закрив сесію.

За ним пішов і народний депутат Андрій Лозовий. Проте обласні обранці вирішили продовжити працювати, вже без голови. Очолив засідання перший заступник Микола Драганчук. Депутати знову ж таки відкрили питання, щодо голосування за відставку Ковальчука. В результаті - створили лічильну комісію та провели таємне голосування.

Та вже одразу після зняття голови обласна рада висунула нову кандидатуру на цю посаду. Попри суперечки та намагання порушити процедуру голосуваня. В результаті депутат від фракції "Солідарність" Олександр Корнійчук став головою Рівне нської обласної ради. За нього проголосувало 44 депутати, 3 утримались.

Натомість, радикал Володимир Ковальчук вже готує позов до суду. На його думку, його не законно звільнили з посади.