Лабораторії чи офіси? З таким запитанням прийшли сьогодні до депутатів Рівнеради працівники санстанції. Справа у приміщенні на вулиці Замковій, 29, яке вже тривалий час не можуть поділити між собою управління юстиції та державна санітарна служба. Перші переконують: їм потрібно більше місця, а другі - противляться реформі та відстоюють унікальні лабораторії, розміщені у цих стінах.

У цьому будинку на вулиці Замковій, 29 вже багато років розміщується Рівне нська санстанція або ж управління Держсанепідслужби у Рівне нській області. Та із січня цього року сама будівля перетворилася на об'єкт скандального спору, бо ж на неї претендує управління юстиції. Після кількамісячних скандальних розбірок, питання все ж винесли на розгляд міських депутатів. Прийшли сюди і працівники санстанції.

За його словами, вже цього року відбудеться оптимізація окремих районних відділень, тож потужності зосередяться у обласному центрі. А тому наполягає - приміщень на вулицях Замкова та Котляревського вистачати не буде.

Натомість представники управління юстиції переконують: приміщення їм потрібне, аби працювати краще. Бо ж управління розкидане по всьому місту.

Та й депутатська комісія підтверджує - жодних лабораторій у скандальному приміщенні немає, а що є - те можна перевезти. Представники санстанції переконують - за мінімальними підрахунками демонтаж, переїзд та монтаж у новому місті потрібно понад мільйон гривень. Водночас міський голова переконує - забрати це приміщення просив ще попередній керівник санстанції.

Та цих аргументів депутатам цілком вистачило: перейшли до голосування. Рішення про передачу приміщення на Замковій, 29 юстиції підтримало 27 депутатів із 37 присутніх.