По області індекс споживчих цін у лютому 2016р. порівняно з попереднім місяцем становив 99,7%.

На споживчому ринку у лютому 2016р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 0,6%. Найбільше (на 26,9%) подешевшали яйця. Крім того, на 8–0,3% знизилися ціни на сало, свинину, м’ясо птиці, рис, макаронні вироби, фрукти, рибу та продукти з риби. Водночас на 3,3–0,7% подорожчали масло, шоколад, кисломолочна продукція, цукор, кондитерські вироби з борошна, сири, безалкогольні напої, молоко, кондитерські вироби з цукру, яловичина, овочі, сметана, олія соняшникова.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби знизилися на 3,7%, що пов’язано зі здешевленням тютюнових виробів на 7,3%. У той же час ціни на алкогольні напої зросли на 1,7%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,1% відбулося за рахунок підвищення цін на утримання та ремонт житла (на 1,1%).

У сфері охорони здоров’я ціни зросли на 3%, що насамперед спричинено підвищенням цін на послуги лікарень на 5,7%, амбулаторні послуги – на 2,3%, фармацевтичну продукцію, медичні товари та облад-нання – на 1,8%.

Зниження цін на транспорт у цілому на 0,1% пов’язано зі здешевленням палива та мастил на 0,8%. Разом з тим відбулося зростання цін на автомобілі та залізничні пасажирські послуги на 3,2% та 0,7% відповідно.

Про це інформує Головне управління статистики у Рівне нській області