У Рівненському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти відбулась всеукраїнська науково-практична конференція присвячена модернізації початкової освіти.

У ній взяли участь науковці, студенти, вчителі-практики, керівники інноваційних навчальних закладів, представники районних, міських, обласних відділів та управлінь освітою, методичних кабінетів. Долучились до обговорення понад сто учасників  із Рівне нської, Дніпропетровської, Хмельницької, Закарпатської, Кіровоградської, Черкаської областей  та м. Київ. Конференція тривала два дні та об’єднала теоретичну та практичну частину. Першого дня науковці обмінялись досвідом впровадження інноваційних підходів у початковій школі, науково-методичними напрацюваннями, опануванням інформаційно-комунікаційних технологій та презентували науково-педагогічний проект «Росток» у навчально-виховний процес закладів країни.



pic

«Такі конференції неабияк допомагають здобувати знання та досвід, особливо для молодих педагогів. Модернізація початкової освіти - це в першу чергу досягнення її нової якості, відповідності сучасним життєвим потребам розвитку країни, орієнтація не лише на засвоєння учнями знань, а й на розвиток їх особистості», - зазначив начальник відділу управління освіти і науки Рівне нської ОДА Святослав Сидорук.

Під час практичної частини педагоги мали змогу побувати у кількох рівненських експериментальних навчальних закладах: НВК «Колегіум», ЗОШ №8, та ЗОШ №18. Там учасники конференції ознайомились із науково-дослідною діяльністю навчальних закладів, впровадженням інноваційних підходів у навчанні та вихованні учнів та побували на уроках вчителів початкових класів.

Про це повідомили у прес-службі управління освіти і науки Рівне нської ОДА.