У травматологічному відділенні ЦРЛ працює нове обладнання. Лікар-травматолог Дубенської ЦРЛ Сергій Муха розповів, що лікарі і пацієнти вже оцінили переваги, хоча ЕОП працює у відділенні трохи більше місяця. Цей апарат дозволяє робити і переглядати на моніторі рентгенівські знімки безпосередньо під час оперативного втручання.

Це дає можливість скоротити його тривалість і зробити малоінвазивним за рахунок зменшення величини та кількості доступів, а отже, і менш травматичним для хворого. При цьому доза рентгенівського опромінення від С-дуги значно менша, ніж від звичайного рентген-апарата, тож вона не вимагає спеціального приміщення, обладнаного свинцевим захистом. Більше того, передбачається, що С-дугу можна, крім операційної, використовувати в інших приміщеннях: маніпуляційних, гіпсовочних, палатах тощо.

До речі, ЕОП розширює і практичні можливості фахівців. Так, за словами Сергія Мухи, вони вже почали запроваджувати виконання з його допомогою прицільних складних внутрішньосуглобових блокад, у ділянці хребта – форамінальних, сакральних блокад та інших, які мають хороший лікувальний ефект при лікуванні хвороб хребта, зокрема, патології міжхребцевих дисків.

Нагадаємо, що в лютому в центральній районній лікарні встановили приватний комп’ютерний томограф «Hitachi». Вартість обстеження доступна для пацієнтів, а пільгові категорії населення можуть зробити його безкоштовно.

Про це повідомляє Інформаційний портал м.Дубно