За словами чиновників, вже з 2020 року рівень бідності в Україні знизиться з 28% до 15%, тобто на 5,2 мільйона осіб. А частка бідного населення, яке буде охоплене програмами соціального захисту, зросте приблизно з 55% до 65% протягом п’яти років.

Розширення доступу до вільних вакансій - один із способів реалізації стратегії, прописаних Кабміном. Для цього там планують створити загальнонаціональний реєстр вакансій з вільним онлайн-доступом та актуальністю в режимі реального часу.

Стратегія також передбачає законодавче запровадження практики дистанційної та частково дистанційної зайнятості і додаткових стимулів для роботодавців щодо працевлаштування осіб передпенсійного віку, осіб з малолітніми дітьми та осіб з інвалідністю. Буде проводитися прогнозування потреби тих професій, які користуються попитом у роботодавців. Держава збирається підтримувати та компенсувати витрати роботодавців на професійну перепідготовку або підвищення кваліфікації осіб віком понад 45 років.

Державні мужі також не забуди і про покращення життя сільського населення. Розширення мережі зв’язку та доступу до мережі Інтернет, поліпшення транспортної доступності населених пунктів шляхом будівництва та ремонту доріг, збільшення кількості автобусних рейсів і зупинок, створення додаткових стимулів для відкриття бізнесу, зокрема сімейного, у сільській місцевості - одні з основних моментів покращення.

Реалізувати стратегію планують за кошт Державного, регіональних та місцевих бюджетів, а також за рахунок залучення джерел фінансування.

За інформацією сайту www.0362.ua з посиланням на ОГО