На сесії 11 березня депутати підтримали рішення, яким внесено зміни до Регламенту обласної ради. Відповідно до них, результати поіменного голосування підлягають обов’язковому оприлюдненню на офіційному сайті обласної ради в день голосування

Відповідно до Закону України від 26/11/2015 №842-VIII «Про внесення змін до статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо поіменних голосувань», затверджено рішення обласної ради №109 від 11/03/2016 року, яким внесено зміни до Регламенту обласної ради. Згідно з ними, результати поіменного голосування на пленарних засіданнях сесій облради підлягають обов’язковому оприлюдненню на офіційному сайті обласної ради в день голосування.

На виконання цього рішення на сайті обласної ради вже створено розділ «Результати поіменного голосування», де опубліковані результати голосування депутатів на сесії 11/03/2016 http://oblrada.rv.ua/documents/rezultati_poimennogo_golosuvannya/ .

До слова, результати голосування публікувались на сайті обласної ради і раніше, але лише до прийнятих рішень.

- Обласна рада проводить свою діяльність відкрито. Найкращим засобом оперативного інформування громадськості про діяльність обласної ради, прийняті рішення, результати голосування, забезпечення зворотнього зв’язку представницького органу влади з виборцями, подання запитів, звернень та петицій громадянами в електронному вигляді, безперечно був та залишається офіційний сайт обласної ради. Я планую ще більше розширити обсяги інформації та послуг на сайті облради, якими зможе скористатись кожен користувач мережі Інтернет, - розповів голова обласної ради Олександр Корнійчук.

Про це повідомив Начальник відділу контролю та інформаційно-аналітичної роботи виконавчого апарату обласної ради Ірина Бовсунюк