Щорічна всеукраїнська акція "За чисте довкілля" триватиме на Рівненщині з березня до червня.

Головний етап у рамках проведення акції – День благоустрою - заплановано на 16 квітня. У цей день в усіх населених пунктах області відбудуться суботники з благоустрою територій.

Загалом під час проведення акція «За чисте довкілля» будуть прибрані несанкціоновані сміттєзвалища, прибудинкові території, парки, сквери, дитячі та спортивні майданчики.

Від сміття очистять береги водойм, лісосмуги, а в населених пунктах області висадять дерева і кущі, приведуть до належного санітарного стану квітники та газони. Окрім того, опорядкують монументи, пам’ятники, меморіальні споруди і об’єкти, що встановлені на вшанування подвигу героїв Небесної Сотні, загиблих в АТО, героїв Другої Світової війни.

Рівне нська обласна державна адміністрація закликає колективи підприємств, установ та організацій усіх форм власності, небайдужих громадян взяти активну участь у заходах акції «За чисте довкілля», які будуть організовуватися районними держадміністраціями та відповідними органами місцевого самоврядування.

До екологічної акції пропонують долучитися громадським та молодіжним організаціям, волонтерам, учнівській та студентській молоді.

Про це інформує прес-служба Рівне нської ОДА.