Рівненські військові допомагають Сходу: вже понад рік в ЗСУ діють відділи цивільно-військового співробітництва. На плечі оперативного-командування "Захід" зокрема, тепер лягає не тільки захист кордонів держави. Вони активно впроваджують гуманітарну місію: відновлення будинків, доставка допомоги, супровід волонтерів та чимало іншого.

Нині вони працюють вздовж лінії розмежування. Розмінування ліній електропередач, відновлення будинків після обстрілів-на їх плечах. Відділи цивільно-військового співробітництва активно співпрацюють як з місцевим населенням, так і органами самоврядування. Наразі ставлення жителів Сходу до військовослужбовців разюче відрізняється, від минулорічного. Місцеві довіряють захисникам, адже почасти саме завдяки їм вирішуються всі питання, котрі турбують.

Також військові ЦВС доставляють гуманітарні вантажі. Зокрема останній - 12 тон продовольства, котрий був зібраний мешканцями Рівне нської області. Наголошують, що і вони і жителі Сходу такі ж самі українці, просто проживають на різних територіях. Не оминають військовослужбовці і молодь, та її виховання. Проводять зустрічі із дошкільнятами та старшокласниками.

Відділи ЦВС виявили бажання співпрацювати із волонтерським рухом, об"єднати зусилля заради кращого результату. Готові забезпечувати супровід вантажу, безпечний маршрут і максимально спростити довіз допомоги до тих, хто на неї очікує.