Їм лише по 7 років, а вони вже демонструють чудеса гнучкості і грації. У Рівному пройшли змагання з художньої гімнастики, куди з'їхалися спортсменки із Західної України. За лаштунками - дитячі та батьківські переживання і сподівання, адже переможці представлятимуть своє місто на всеукраїнських змаганнях.

Не гаючи ні хвилини, семирічна гімнастка Вікторія з міста Калинівка Вінницької області розминається зі своїми подругами перед конкурсним виступом. Показуватиме вправи без предмета та зі скакалкою. Хоч і старанно тренувалася, та все одно хвилюється. У команді підтримки юної спортсменки - мама та улюблений тренер.

Тренер юної гімнастки привезла з Вінницької області 11 спортсменок. З них четверо вже претендують на звання кандидата в майстри спорту, хоча найстаршій лишень 15 років.

Рівнянин Роман чи не єдиний тато у залі, який прийшов підтримати доньку-гімнастку. Розповідає: зачіску і костюм готує мама, натомість від батька - моральна підтримка. Тричі на тиждень чоловік возить доньку на тренування. І не даремно, бо Антоніна вже двічі встигла зайняти призове місце.

Суддя розповідає: цей конкурс для гімнасток важливий, адже переможці поїдуть на всеукраїнське змагання, що відбудеться у Києві. А тому переймається, щоб усе пройшло на найвищому рівні. Серед учасниць з Рівного - її вихованці, тому переживання подвоюються.

На чемпіонат з'їхалися лише вісім команд із західної України. Тренери пояснюють: нині такі конкурси дуже виснажують батьківські гаманці. Навіть призи - кубки, грамоти, медалі, іграшки в якості заохочення - придбані за гроші батьківського комітету. Та як би там не було, юні спортсменки з ентузіазмом виходять на килим, адже нині для них головне гарний виступ.